• Pengalaman menyusu bayi kembar

    Bismillahirahmanirahim. Pejam celik puteri kembar saya sudah pun berumur 3 tahun 3 bulan. Siapa sangka rezeki saya merasai nikmat melahirkan kembar. Rezeki yang jarang-jarang diperolehi oleh orang lain. Syukur Alhamdullilah. Walaupun […]

  • 2 kali ultrasound scans tapi masih samar

    Bismillahirahmanirahim. Dupdap…dupdap… walaupun bukan kehamilan pertama tetapi ia adalah kehamilan kali ke 4 saya, tetapi menanti keputusan yang sahih melalui ultrasound scan buatkan tak lena tidur. Semua orang tak sama… […]

  • Rahsia ikhtiar sahabat-sahabat yang berjaya HAMIL

    Eh..eh.. suka pulak sekarang ni nak kongsi kejayaan sahabat-sahabat saya sendiri selepas pengambil Set Kesuburan Shaklee. Bukan 1 testimoni tapi 3 testimoni yang suzi nak kongsikan. 2 dah berjaya, 1 […]

  • Testimoni Berjaya Hamil

    Bismillahirahmanirahim. Lewat masuk office hari ni. Bila masuk office dapat pula perkhabaran gembira dari seorang sahabat baik yang telah lulus ke semua paper yang diambil beberapa bulan lepas bagi tujuan […]

  • Kesan Orang Tak Suka Minum Susu

    Bismillahirahmanirahim Hari ni saya nak berkongsi pengalaman lenguh-lenguh sakit belakang badan dan kebas-kebas kaki yang berlaku pada minggu lepas keatas diri saya sendiri. Sebenarnya saya ni jarang sekali mengalami lenguh […]

  • PROMOSI NOVEMBER 2016

    Bismillahirahmanirahim. Dengan rasminya Shaklee November Promotion kini berlangsung. Kali Shaklee offer 3 hot produk mereka iaitu Nutriferon, Lecithin dan Alfalfa. Bukan selalu tau Shaklee offer sampai 3 jenis vitamin ni. […]

  • Halia Atasi Masalah Kembung Perut

    Bismillahirahmanirahim. Nak berkongsi kisah saya mengalami masalah sebu perut atau perut berangin 2..3 hari yang lepas. Sebenarnya agak lama juga saya tidak mengalami masalah ini. Nak dijadikan cerita, terkena juga […]

  • Bakar Lemak dengan kelas Zumba

    Assalammualaikum. Selamat Hari Sabtu. Selamat berkerja bagi mereka yang bekerja. Selamat bercuti bagi mereka yang bercuti. Disebabkan sekarang mode fitness melanda dalam diri saya, malam tadi saya telah mencabar diri […]

  • Vita-lea & DTX Complex – New Stock

    Happy… happy… happy… Announcement yang paling dinantikan oleh semua pengamal dan pengedar Shaklee. Dah beberapa minggu stok multivitamin Vita-lea  terputus disebabkan permintaan terlalu tinggi. 1 atau 2 bulan yang lepas multivitamin […]

  • Riadah Keluarga di Taman Layang-layang, Kepong

    Bismillahirahmanirah. Di hari Khamis baru berkesempatan nak berkongsi aktiviti riadah bersama keluarga pada Ahad yang lepas. Iaitu hari perlepasan dari memikirkan perihal kerja yang tak pernah habis. Kali ini kami […]

  • Cara tingkatkan IQ anak-anak

    Bismillahirahmanirahim. Dikala posting ini ditulis, anak-anak saya baru jer masuk tidur. Waktu bertenang macam ni la saya baru sempat untuk melihat-lihat blog dan kerja yang tertunggak siang tadi. Sambil berkerja minum air, […]

  • Kelas Pemantapan Ilmu Penulisan dan Pemasaran di Blog

    Assalammualaikum. Walaupun sudah 2 hari yang lepas menghadiri kelas ‘Panduan asas bagaimana menggunakan blog untuk tujuan pemasaran’, namun segala ilmu yang disampaikan oleh Tuan Eizil Denaihati masih tersemat di dalam jiwa. Penyampaian […]

  • Jenis-jenis Jerawat Musuh Wanita

    JERAWAT. Satu lagi masalah yang boleh buat wanita tak boleh tidur malam, dan ia juga perosak mood bila ada majlis-majlis yang perlukan kita berjumpa dengan ramai orang. Acaner tu…. Puas la […]

  • Persediaan Supplement Sebelum dan Selepas Bersalin

    Tahniah buat bakal ibu dan ayah. Dan tahniah juga membaca post ini. 🙂 Suzi yakin bakal ibu ayah yang membaca posting suzi ni sangat prihatin terhadap pengambilan natural vitamin yang […]

  • Pengalaman Stok Vitamin Harian Terputus

    Assalammualaikum. Mudah-mudahan semua yang sedang membaca blog suzi dalam keadaan baik-baik sahaja. Hari ni nak kongsi pengalaman suzi sendiri tentang pengambil produk Shaklee. Suzi bermula consume produk Shaklee secara serius pada […]

23 Nov

Bismillahirahmanirahim. Pejam celik puteri kembar saya sudah pun berumur 3 tahun 3 bulan. Siapa sangka rezeki saya merasai nikmat melahirkan kembar. Rezeki yang jarang-jarang diperolehi oleh orang lain. Syukur Alhamdullilah. Walaupun memang ada genetik kembar disebelah saya sendiri dan suami, tapi pada awalnya tak pernah pulak terfikir untuk mempunyai kembar. Apakan lagi mengamalkan tips orang kampung […]

15 Nov

Bismillahirahmanirahim. Dupdap…dupdap… walaupun bukan kehamilan pertama tetapi ia adalah kehamilan kali ke 4 saya, tetapi menanti keputusan yang sahih melalui ultrasound scan buatkan tak lena tidur. Semua orang tak sama… ada sesetengah orang bila dah kehamilan kali ke 2..3.. dan keatas, mungkin jiwa sudah lebih tabah dan bersedia. Mungkin ada yang mempunyai sikap tunggu sehingga […]

11 Nov

Eh..eh.. suka pulak sekarang ni nak kongsi kejayaan sahabat-sahabat saya sendiri selepas pengambil Set Kesuburan Shaklee. Bukan 1 testimoni tapi 3 testimoni yang suzi nak kongsikan. 2 dah berjaya, 1 lagi masih mencuba dan Insyaallah dengan izin-Nya akan berjaya. #Testimoni 1 Sebenarnya saya ada cerita kisah seorang sahabat saya yang berjaya hamil 2 kali dengan […]

08 Nov

Bismillahirahmanirahim. Lewat masuk office hari ni. Bila masuk office dapat pula perkhabaran gembira dari seorang sahabat baik yang telah lulus ke semua paper yang diambil beberapa bulan lepas bagi tujuan kenaikkan status ke tahap professional dalam bidang kerja beliau. Alhamdullilah. Ok tak ada kena mengena dengan tajuk post saya hari ni. hehe Sambil melayan kegembiraan […]

04 Nov

Bismillahirahmanirahim Hari ni saya nak berkongsi pengalaman lenguh-lenguh sakit belakang badan dan kebas-kebas kaki yang berlaku pada minggu lepas keatas diri saya sendiri. Sebenarnya saya ni jarang sekali mengalami lenguh dan kebas secara berturut-turut hari. Kebiasaanya jika terlebih bekerja dan terasa badan terasa letih dan lenguh, saya sekadar berehat sebentar atau minta encik suami urut […]

03 Nov

Bismillahirahmanirahim. Dengan rasminya Shaklee November Promotion kini berlangsung. Kali Shaklee offer 3 hot produk mereka iaitu Nutriferon, Lecithin dan Alfalfa. Bukan selalu tau Shaklee offer sampai 3 jenis vitamin ni. Apa yang best sangat dengan ketiga-ketiga jenis vitamin ni? Jom saya kongsikan secara ringkas manfaat setiap vitamin. Nutriferon 1) Mengukuhkan sistem imunisasi tubuh. 2) Melawan […]

25 Oct

Bismillahirahmanirahim. Nak berkongsi kisah saya mengalami masalah sebu perut atau perut berangin 2..3 hari yang lepas. Sebenarnya agak lama juga saya tidak mengalami masalah ini. Nak dijadikan cerita, terkena juga masalah perut sebu ni. Makan tak berapa banyak tapi perut keras jer, dah macam orang pregnant 2 bulan. Sarung seluar biasa pakai pun macam ketat […]

22 Oct

Assalammualaikum. Selamat Hari Sabtu. Selamat berkerja bagi mereka yang bekerja. Selamat bercuti bagi mereka yang bercuti. Disebabkan sekarang mode fitness melanda dalam diri saya, malam tadi saya telah mencabar diri saya untuk menyertai kelas Zumba di F3 Studio, Taman Sri Gombak. Kelas tersebut berlangsung selama 1 jam, iaitu dari jam 9 malam hingga 10 malam. Yang membuatkan […]

21 Oct

Happy… happy… happy… Announcement yang paling dinantikan oleh semua pengamal dan pengedar Shaklee. Dah beberapa minggu stok multivitamin Vita-lea  terputus disebabkan permintaan terlalu tinggi. 1 atau 2 bulan yang lepas multivitamin Vita-lea ni diberhentikan penjualan atas tujuan upgraded formula. Bila dah ada kembali, zassss berpusu-pusu orang beli stok baru. Sebab tu stok putus balik. kihkih. Sabauuu […]

20 Oct

Bismillahirahmanirah. Di hari Khamis baru berkesempatan nak berkongsi aktiviti riadah bersama keluarga pada Ahad yang lepas. Iaitu hari perlepasan dari memikirkan perihal kerja yang tak pernah habis. Kali ini kami memilih untuk beriadah di Taman Layang-layang, Kepong. Sebenarnya agak lama juga kami tidak melakukan aktiviti riadah bersama keluarga di kawasan rekreasi. Disebabkan anak-anak yang sedang melasak. […]

17 Oct

Bismillahirahmanirahim. Dikala posting ini ditulis, anak-anak saya baru jer masuk tidur. Waktu bertenang macam ni la saya baru sempat untuk melihat-lihat blog dan kerja yang tertunggak siang tadi. Sambil berkerja minum air, tinjau-tinjau jugak gambar-gambar di facebook. Allahuakbar, peel emak-emak… setiap kali tengok gambar anak, teringat anak-anak yang sedang nyenyak tidur. Masa tu mula lah muhasabah diri […]

17 Oct

Assalammualaikum. Walaupun sudah 2 hari yang lepas menghadiri kelas ‘Panduan asas bagaimana menggunakan blog untuk tujuan pemasaran’, namun segala ilmu yang disampaikan oleh Tuan Eizil Denaihati masih tersemat di dalam jiwa. Penyampaian yang santai namun sangat berisi selama 3 jam membuatkan saya akan terus menulis artikel-artikel yang lebih berjiwa, santai, mudah, dan paling penting lebih dekat di […]

16 Oct

JERAWAT. Satu lagi masalah yang boleh buat wanita tak boleh tidur malam, dan ia juga perosak mood bila ada majlis-majlis yang perlukan kita berjumpa dengan ramai orang. Acaner tu…. Puas la cari macam-macam tips untuk surutkan jerawat. Betul tak? Itu cerita jika jenis orang yang jarang ada jerawat dan tiba-tiba ada jerawat. Bagaimana pula orang yang […]

12 Oct

Tahniah buat bakal ibu dan ayah. Dan tahniah juga membaca post ini. 🙂 Suzi yakin bakal ibu ayah yang membaca posting suzi ni sangat prihatin terhadap pengambilan natural vitamin yang jauh lebih selamat dibandingkan dengan pengambilan ubat-ubatan. Kita sebagai ibu bapa sudah tentu inginkan si anak menerima nutrisi yang optimum dan terbaik  dalam tumbesaran mereka seawal dalam kandungan. […]

11 Oct

Assalammualaikum. Mudah-mudahan semua yang sedang membaca blog suzi dalam keadaan baik-baik sahaja. Hari ni nak kongsi pengalaman suzi sendiri tentang pengambil produk Shaklee. Suzi bermula consume produk Shaklee secara serius pada 15 Ogos 2016, iaitu selepas suzi mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee. Dalam Shaklee, jika ingin menjadi pengedar yang berjaya digalakkan pengedar itu sendiri terlebih dahulu […]